Ars Gaudendi Gratia: Karinthy Komédiák

komédiák, 90 perc
március 18. kedd, 15.00

Az ELTE lelkes és tehetséges fiataljai Karinthy Komédiák estje a XX. század elejének hangulatát idézve nevettet és a kor figuráinak bőrébe bújva emlékeztetnek egy még el nem feledett időszakra, napjainkban, amikor az emberi érzések és a társadalmi helyzetek mondhatni változatlanok. Szerelmek, barátságok, csalódások, örömök és bolondozás emberek által, embereknek, azért hogy rohanó világunkban egy-két órára igazán emberek lehessünk.
Lerajzolják az embert
„Na igen. Mert nem karakterben van a sajátossága, hanem inkább valőrben. Komplementer színekben jön ki a valőr. Igen. Egészen sajátságos arc.”
Áldozat: Varga Lilla
Művész: Kelemen Zoltán
Pincérnő: Endrész Dorottya

Hogyan kell bánni a férfiakkal
„Igyekezett szép lenni és kacérkodott – arra minden nő képes, aki nagyon akar valamit. Éppen erről veszi észre a legtökkelütöttebb férfi is, hogy akar valamit – és nincs az a zseniális férfi, akit ne tenne elbizakodottá, ha azt látja, hogy a nő nagyon akarja őt!”
Genovéva: Borbíró Judit
Rajongovszky: Kalmár Bence
Dr. Kompakt: Tömő Gyuri

Kísérleti módszer

„Nem kell? Mi nem kell? Az élet? A halál? Az álom? A csoda? A varázslat? A rémület gyönyöre? A káosz értelme és beteljesülése? A mámor csodája?”
Nő: Szerencsés Rita
Férfi: Jakab Levente
Szobalány: Czigány Katinka

Teknősbéka, avagy ki az őrült a csárdában
„Tetszik tudni, először kerültem össze eleven őrülttel...és mégiscsak más, mintha az ember könyvben tanulja...bár nem mondom, jól le volt írva...mindjárt helyesen diagnosztizáltam az esetet... Dementia praecox...”
Doktornő: Durda Melinda
Ápolónő: Németh Edina
Józan Anna: Ábrahám Ágnes
Őrült: Cseh Dávid Sándor
Őrültek még: Dombai Valéria, Salamon Diána, Lukács Zsuzsa, Holló Ágota, Tempfli Kátya, Vincze Ernő

Díszlet, jelmez: Szobolovszki Zsófi, Bazsó Adrienn, Balogh Andrea, Várszegi Olívia, Szántó Erika, Tardi Lívia, Petkovics Diána
Technika: Szabó József
Rendezőasszisztens: Takács Edit, Móricz Fruzsina
Rendező: Gyepes Krisztina

Támogató:

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kinekszeretőjenincsenbort igyék,'s hinni fogja-minden lány érte ég.S igyék bort akinek búja van 's a bú tőle nyakra-főre elrohan.S igyék bort akinek pénze nincs,'s övé lész a világon minden kincs.Se szertőm se pénzem csak bánatom,én másnál háromszorta többet ihatom..."-Vazul