KonzervArtaudrium: Induló

dráma, 45 perc
március 16 vasárnap, 19.00

Szereplők: Gombos Renáta, Hanvai Eszter, Petneházy Anna, Bodnár Zsuzsa, Marton Sándor, Szurdoki Péter; Rendező: Bessenyei Zoltán



Rólunk: A hét éve állandó társulattal működő KonzervArtaudrium Színházi Műhely célja egy olyan alkotói közösség megteremtése, ahol a kísérletezés, a humor, az improvizatív készség és a nézőkkel való közvetlen kapcsolat kialakítása fontos meghatározók. Tagjai hozzávetőlegesen tíz éve foglalkoznak színházzal, éveket töltöttek ún. „kőszínházakban” és megfordultak különböző alternatív színházakban is. A repertoárban szerepelnek rövid abszurd egyfelvonásos drámák magyar, illetve angol nyelven, önálló jelenetekből felépített egyszeri improvizációs produkciók (akciók), valamint felolvasó színház kortárs magyar írók műveiből.

Az Indulóról: Egy család elindulni készül valahová otthonról, de soha nem képesek arra, hogy elinduljanak. Richard Strauss: Radetzky indulójára készülődik a család, de valaki mindig hátráltatja az elindulást pl: nincs rajta ing, nem rúzsozta ki magát, nem vette le a papucsot. A többszöri elindulás során megtudhatjuk a családtagok egymáshoz való viszonyát és történeteket, amelyeket a családtagok mesélnek el magukról. Az indulási kísérletek számának növekedésével egyre őrültebbé, abszurdabbá válnak a viszonyok és a végén a nagypapa ebbe belehal. Végül ezért nem tudnak elindulni. Az előadás közös improvizációkból, etüdökből épül fel. A próbák során az improvizációk közül a sikereseket megtartottuk és azokra építettük fel az előadást. Minden előadás más. Változtatjuk a szereposztást is. De néhány kötött formát megtartunk és ezek köré építjük fel az előadást. A közös improvizáció közösséget teremt a szereplőkből, így jön létre a család.

Nincsenek megjegyzések: