Bíborcsiga Csoport: CMYK-avagy hozz egy kék, bíbor, sárga vagy fekete verset!

interaktív felolvasóest, 80 perc
március 18. kedd, 19.00

Fellépők-alkotók: Finy Alexandra, Finy Petra, Lovass Dóra, Mészáros Zsolt, Oláh Zsófia

Az estre készülve a csoport négy költője a négy nyomdai alapszín egyikét választotta ihletőjéül, és mindegyikük ehhez az árnyalathoz hoz saját verset, vendégverset, és fotókat. De a négy szín mit sem érne egy színkezelő program, vagyis egy profi moderátor nélkül, aki pedig Lovass Dóra lesz. A szivárványos versek, fotók és a Korai Jam Szekció zenéje felejthetetlen audiovizuális élményt nyújt majd mindenkinek.

A Bíborcsiga Irodalmi Csoportról:

"A bíbor a történelem legdrágább és legősibb textilfestéke. A bíborcsiga kopoltyúüregének váladékából nyerték a színezéket, a festék 1 grammjához kb. 1000 csigát kellett elpusztítani. Egy jó mondathoz kb. 1000 mondatot kell elpusztítani..." (Finy Petra)

"Talán a legkézenfekvőbb jellemző a BICS-re, hogy döntően nőkről van szó... azért ritka, vagy legalább is régóta lépett fel egy női írócsoport a magyar irodalomban ennyire markánsan... Az én helyem ebben a kontextusban szintén az alternativitásban keresendő (hogy finoman fogalmazzak), tehát a férfiszexualitást úgy ánblok kifordítani, fonákra venni, eltúlozni, felerősíteni a benne rejlő disszonanciákat..." (Mészáros Zsolt)

Nincsenek megjegyzések: